Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2007 03:43 - Сбогом, свобода ?
Автор: venercheto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12228 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2007 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте хора.

Не знам дали сте се интересували, но от 2008-ма година се въвеждат биометрични паспорти в САЩ. Европейския Съюз- можеше ли иначе- също ратифицира проекта, за точната дата на влизане в сила не съм сигурна, но не остава много време.

Най-големия посег върху човешките права в историята, върху свободата ни, е на път да се случи в ГЛОБАЛЕН МАЩАБ. Обяснението, което се дава- че тези паспорти щели да ни донесат по-голяма сигурност срещу борбата с тероризма- е лъжа. Експериментите, които се водят с тези паспорти вече показват, че тая система- като всяка друга- може да се преметне. Именно затова от една седмица Щатските експерти се потят над нов дизаин , този път не с един, ами с ДВА отпечатъка, чрез които така лелеяната сигурност, аджеба, да се постигне.

Каквито и да са резултатите, едно е сигурно- че няма нищо сигурно, и няма да има. Не вярвате? Отскочете до eBay- там още сега може да си купите фалшиви отпечатъци и ИРИСИ на зениците- вече се продават..Die Zukunft ist da, The Future is Now, както се казва.

Кой има интерес тогава от въвеждането на биометричните паспорти, ако не загриженото за нашата сигурност прaвителство? Пак то, но по друга причина. Или по-скоро по-голямата част от него, която чрез десетилетна симбиоза с индустрията се изражда в истинския BIG BROTHER.

Мисля че е време да обясня какво представляват тия биометрични паспорти и КОЙ ще има право да използва данните в тях и за какво. Трябва да спомена и че паспортите са Step One . За Step Тwо ще разкажа по-късно.

Всъщност какво точно преставляват тия паспорти е видно от името им- съдържат отпечатък/ците ни. По-интересното е на кого му трябват, и от кого ще се използват. Данните от биометричните ни паспорти ще се линкват в ГЛОБАЛНАТА МРЕЖА за информация на ФБР, която включва всичко: от преминаване на все по-малкото граници, до ходенето при лекар, поръчването на пица по телефона, ходенето в библиотеката..С други думи, притежателят на такъв паспорт загубва моментално и безвъзвратно личната си свобода..
С още думи- биометричния паспорт означава ТОТАЛЕН КОНТРОЛ върху индивида, върху навиците му, предпочитанията му, здравето му, желанията му..Няма да има дейност, която да не е наблюдвана, оценявана и- ако се намери за необходимо- прекратявана. Вече има много случаи на разпити и дори арести в Щатите, защото някакви хора били чели "подозрителни книги"...а дори още няма биометрични паспорти. Като се въведат и те, и при всяка подозрителна поръчана книга в Центрaлата на ФБР засвяткат лампичките, или каквото там святка, сигурно ще нагънат горкия човек още по пътя към вкъщи.

Може да ви звучи преувеличено. И ЗНАМ че не искате да повярвате, че е истина. Но времето на игнорирането е отминало и времето на последиците е дошло, ако мога да цитирам Чърчил. Всичко това е истина и РЕАЛНОСТ, от която ни дели ЕДНА ГОДИНА.

Не е ли чудно, че не се пише нищо по въпроса? Както това почти тихомълком пращане на немски войници в Афганистан- само преди 2 години медиите щяха да гърмят със седмици, щеше да има протести в цялата страна. А сега сякаш им е запушена устата..Историята е достатъчно дълбока и страшна, за да не е за всеки. Но че на всеки ще му се случи- в това няма съмнение.

Разказана в минималистичен стил- любимия ми image- историята е следната: През 1913 година, когато се създава Федералния Резерв на САЩ, се събират най-големите банкери и магнати- Рокефелер, Kарнеги, Форд и други симпатяги, и разработват план за..световно управление. Или власт на банките и индустрията върху целия свят. Ясно им е било, че ще отнеме доста време, но хей, както се казва- Step by Step. Днес, 90 години по-късно, плана е почти осъществен. Става дума за внимателно и детайлно обмислена система, в която индустрия и медии, правителството и големите корпорации съществуват симбиотично на гърба на малкия човек. Мрежата, която почти са изградили вече, ще ни бъде метната отгоре съвсем скоро- ако не го предотвратим.

Биометричните паспорти не служат на никого и за нищо. Oсвен на правителството- за да следи всяка наша стъпка, и на индустрията- за да ни продава още по-успешно неща, които не ни трябват. Във филма на Аарон Русо America, From Freedom to Fascism , които кипящо препоръчвам на ВСЕКИ, се развива следния сценарии от недалечно бъдеще:

Уморени се прибирате с колата от работа и набирате номера на някаква пицерия, докато чакате в задръстването. По покана на любезния глас отсреща си казвате номерчето на кредитната/ банковата карта, и с въздишка на облекчение поръчвате огромна пица с двойно телешко и двойна порция сирене. Любезния глас отсреща ви заявява, че това никак не е разумен избор, отчитайки нивото на холестерола ви при последното лекарско посещение. После ви залива с реклама на друга Пица- Light- докато вие обезверено се съгласите. Вместо да затвори, приятни глас ви осведомява, че освен това четете и неправилните книги за хранене, съдейки по библиотечния ви картон, и неуморно предлага услугите си да ви осветли за наистина правилните...
..Ако това става при поръчването на пица по телефона, какво ли става, когато поискаме да си купим къща ? Или да идем да живеем в друга страна? Да основем клуб? Да сменим пола си? Да проведем демонстрация?

Света, които познаваме днес, скоро няма да го има. И не само заради глобалното затопляне. Не знам дали това е Началото на Края и не ме интересува много. Но докато дишам, искам аз да решавам колко холестерол да имам, в коя държава да живея, какво да говоря и какво да мисля. Едно врeме съществуваше идеята, че всеки човек се ражда с такива права. Ще позволиме ли сега СВЕТОВЕН КОНТРОЛ да диктува съществуването ни?

А Step Тwо, в тая връзка, е подкожен чип. За всеки от нас. Ще се слага още на бебенцата при раждането им. Чипа ще локализира местоположението на всеки човек- плюс цялaта друга информация в биометричните паспорти.

Oттам вече връщане назад няма да има.

Ако не вярвате, чекнте линковете по-долу. И ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА. Мисля че в последния link има добри извадки. Не е късно да се противопоставим. Ние сме МИЛИАРДИ. И колкото и да сa ни накарали вече да го забравиме- НИЕ правиме правителството. А не то нас.

GOVERNMENT IS THE SERVANT. PEOPLE ARE THE MASTERS.


http://www.heise.de/tp/r4/artikel/20/20200/1.html

http://www.aufenthaltstitel.de/biometrie/0027.html

http://www.bundestag.de/aktuell/hib/2007/2007_029/05.html

http://www.ccc.de/press/releases/2004/CCC20041020-PE-BIOM.html

http://www.freedomtofascism.com/

http://www.poodlecrap.com/Hateliars/HL_Video1.asp



Гласувай:
0



Следващ постинг

1. pill - ***
13.03.2007 06:03
wowowowowow, мислех си, че ще остане само в научната фантастика :/
благодаря за интересната информация, страховито е наистина
цитирай
2. chris - права си.
13.03.2007 08:56
ама спокойно. чиповете се махат , освен ако не са в мозъка (не , че от там не става , но е по-трудно и рисковано). дано не са свързани по някакъв начин с дейността на сърцето или мозъка.
brave new world.
you got it.
но контракултурата винаги ще оцелява! :)
цитирай
3. doctorhouse - Напьлно сьм сьгласен но......
13.03.2007 11:18
смяташ ли ,че реално погледнато имаме някакьв избор овен да ги приемем.Звучи песимистично но е така.Освен това тази информация едва ли е понятна за много голяма част от хората,а както сама каза медиите играят много важна роля за "информационното затьмнение" .Темата е много интересна :):)
цитирай
4. bibeto - 1984
13.03.2007 13:24
направо тръпки ме побиват
цитирай
5. venercheto - разбира се,
13.03.2007 13:58
че още имаме избор дали приемем тия паспорти, doctorhouse. че те дори не са влезли в сила. ако сега залеем правителството с протестни писма,че НЕ ЖЕЛАЕМ такива паспорти, и ако се вдигнем награжданско неподчинение след една година, не могат да ни принудят. точно поради тая причина всичко се върши тихомълком- нали и медиите са в кюпа. Аарон Русо е обяснил по-добре във филма как можем, всеки от нас и заедно, да се противопоставим.
Благодаря ви за отговорите, хора. Много ме радват. :) Не забравяйте, че GOVERNMENT IS THE SERVANT. WE ARE THE MASTERS.

вашето венерче
цитирай
6. happybusiness - Намирисва на Апокалипсис
14.03.2007 00:29
Защо ли се сещам за един цитат от "Откровение"-то:
"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест."
Не знам защо се сетих и за един филм, в който на хората се поставяха бар-кодове на ръката.
Не знам защо се сетих!
цитирай
7. forevercarrieon - :)
14.03.2007 01:25
искрено се надявам, че източниците ти са недостоверни ;)
цитирай
8. venercheto - за съжаление :)
14.03.2007 04:01
са, мила forevercarreion. във филма всичко е доказано черно нa бяло..а, и знам знам защоo се сещаш за Апокалипсис, hapybusiness !!! ами да- защото прилича. (откъде ги изрови тия цитати, евалата!)
не знам. леко ми е пламнала главата в момента. днес говорих с цял куп хора по въпроса, и написах писма на 2-ма лидери на Зелената Партия в Немско. не е много, но...се затвърждава убеждението ми, че ние можем да направим нещо. опаа, нещо ли казах. МНОГО. много можем да направим.
лека на всички, и мерси за отговорите,
симпатяги.
вашето венерче! :)
цитирай
9. venercheto - здрасти, sophware! :)
14.03.2007 19:33
по принцип съм човек, който хич не се плаши лесно. живота ме е направил такава. сега обаче съм уплашена. втория закон на Нютон е яко нещо, и със сигурност ще си действа, каквото и да стане. но.. на каква цена? то че ще има контра-движения и underground movement- стане ли Световния Контрол реалност- ще има. но и че санкциите, предприемани срещу тях няма да са хуманни, няма.

притеснява ме това, че днес разполагаме с технологии за подслушване и следене, с които никоя империя не е можела да се похвали. оттам и възможностите за абюзването им са абсурдно големи. както вече казах- гледайте филма 'America, From Freedom to Fascism '. там се борави с неоспорими факти- макар и почти неизвестни на широката публика. естествено, нарочно.
цитирай
10. venercheto - Да
15.03.2007 13:35
, Хитлер също е бил неразумен. Както и Сталин. Както Мусолини. Както и сега Bush е неразумен.
Един приятел ми развива точно същата теория за това как рано или късно Световния Контрол е щял да си замине- поради причните, които и ти посочваш :) Аз не се съмнявам, хм. Но пак питам- на КАКВА цена? Всички диктатори са ги махнали рано или късно. A какво е останало след тях? Трябва ли въобще да примaмe такова робство с всичките му последствия, упокоявайки се че един ден няма начин да не се разпадне? Да се примирим с настоящите и бъдещи арести, мъчения и- рано или късно- убийства, само защото някакъв физически закон е казал, че това не трае вечно?

Аз не искам да платя такава цена, и не искам някой да я плаща вместо мене. Можем още да спрем това, което е започнало- чрез протестни подписки, демонстрации и гражданско неподчинение. Не могат да ни наложат нещо, ако мнозинството не го иска. Точно затова се въвежда тихом-мълком, нали.

поздрави :)
венерчето
цитирай
11. arnette - XD
20.03.2007 10:29
Боже Господи, колко са ми смешни тези неща. В Гърция отпечатъци по личните им карти имат от преди много време. Мен лично хич не ми дреме дали в ID-то ми ще има "ирисодиагностика" и отпечатъци. Филми за "бъдещето" са много достоверен източник, цитати от Библията също. Похвално, че пишеш на партийни лидери в Германия, те обичат да се занимават с всякакви откачалки.
Замисляла ли си се да пишеш и до Меглена Кунева, женицата се занимава със защита на потребителите, може да ти помогне някак (особено, ако и разкажеш момента с поръчването на пицата)
Хитлер изобщо не е бил неразумен, нито Сталин, за Мусолини донякъде съм съгласна (заради откриването на нов фронт в Гърция, идЕот). Изключи Дискавъри чанъл и прочети малко анализи за втората световна война.
Бе, всъщност, проповядващият ти тон ме забавлява в най-добрия смисъл на думата, кийп ит гоинг ^_^
цитирай
12. venercheto - мда,
20.03.2007 12:39
не е за всеки тая история. :) а ако не се интересуваш така или иначе, дали ще има смисъл да пояснявам, че филма е съвременен и документален, сниман преди една година. просто имаше показан сценарии от близкото бъдеще.

а за проповедническия тон сигурно си права..:( явно като се уплаша, или искам да предам на всяка цена това, което знам, натам го избивам. :(
като имам малко време, ше си редактирам постинга, че хич, ама хич не искам да звуча така..

a странно защо не мога да намеря инфо, че Гърция използва такива паспорти- само че е бил приет закон за въвеждането им, както във всички индустриални страни. В Испания наскоро някаква дискотека направи експеримент с чипове под кожата на клиентите вместо лични карти на входа. за по-голяма сигурност. взимащите участие в експеримента решили в последствие, че чак толкова сигурност не им трябва. повечето от тях казали, че не биха искали такова нещо в тялото си.

аз също не искам.:)
поздрави, венерчето

http://europa.eu.int/idabc/en/document/1775/337

http://www.biometricinsight.com/sept2006news.html
цитирай
13. arnette - Миии
24.03.2007 18:48
Аз лично съм виждала такава лична карта на мой приятел, на която освен личните му данни имаше и пръстов отпечатък. Неговият собствен, естествено.
цитирай
14. venercheto - мдам,
26.03.2007 02:48

и аз чух от някакви приятели, че те имат приятели, които вече имат такива паспорти. това са хората, на които паспортите им са изтекли наскоро, и е трябвло да си направят нови.

е- предполагам че твоите приятеи даже се кефят? :) още :))
цитирай
15. анонимен - Zashto Contra,kogato e nujno Pro?
26.03.2007 04:29
ne iskam tova,ne iskam onova...strahove, mislim samo za neshtata,koito NE ISKAME da se sluchat,a po tozi nachin im otdavame nujnata energija,za da gi materializirame. Kak shte bude,ako si kajem ISKAM si 4oveshkite prava,ISKAM si mislite,reshenijata,greshkite, urozite, ZASHTOTO SA SI MOI.Mislja,4e togava naistina shte ima kakvo da zashtitavame,vmesto da se branim.
Nali za tova stava duma. We Are The MAsters.We dont need to protect, we can STAND FOR.
цитирай
16. bubulinka - мисля, че ме побиха тръпки
29.03.2007 18:13
По принцип днес съм в добро настроение и това с биометричните данни в личната карта не ме възмути кой знае колко, баща ми ми е разправял за тея неща. Step two обаче никак не ме кефи! Ама ВЪОБЩЕ! Иначе американците са много чалнати, да се арестуват там за съмнителни книги, нас да не ни закачат...
цитирай
17. tessy - venercheto,
29.03.2007 21:23
това наистина е ужасяващо! Направо не ми се мисли! Не знам какво да мисля. Жалко, че този филм не мога да го гледам :(.
Поздрави...
цитирай
18. venercheto - мерси, Bubulinke и tessy! Бубо, ...
31.03.2007 18:31
мерси, Bubulinke и tessy! Бубо, последния link в постинга ми е показва най-важните откъси от филма..щом нямаш възможност да си го свалиш ;) хехехе..то..точно тези филми трябва да се купуват, ама...на де...ше чакам да изкарам кинти първо!

tessy, не се стряскаи прекомерно. все пак народите са по-голяма движеща от сила от всички световни политици и корпорации на куп. важното е да знаем какво става- което те се опитват всячески да предотвратят- ии..да действаме заедно, разбира се. :)

поздрави!!
цитирай
19. анонимен - Аз четох някъде че това се прави з...
06.04.2007 12:47
Аз четох някъде че това се прави заради зелените човечета.Те имат план да ни завладеят и вече са започнали да клонират и подменят разни политици.
цитирай
20. анонимен - Още едно клипче по въпроса
14.05.2007 20:14
Някой се е постарал да направи видео за оная история с пицата:
http://youtube.com/watch?v=JMCjnZyU1Lg

Гледайте и треперете... защото точно натам се е запътил света...
цитирай
21. анонимен - Готова съм да съдействам
05.07.2007 18:18
за всякакви видове гражданско неподчинение. :Р Щом еколозите могат, и ние можем. Това трябва да се спре. Четох някакви неща, но бяха прекалено изпъленни с приказки за Антихриста и не им обърнах внимание, решавайки, че са написани от някой екзалтиран наркоман или от някогашната ми учителка ми по философия от училище. Нооо сега се разрових в нета и видях съвсем реални признаци за тези неща, за които Венера говори.
Това трябва да се спре! Прави сте, този ред може да падне, но защо ада плащаме цената.
Венера, адднах те в ICQ, моля те, когато имаш време ми отговори.
А дано още някой чете коментарите на този постинг...
цитирай
22. анонимен - Интересни тероии
03.08.2007 00:36
Прочети " 451 градуса по Фаренхайт". Много, много ще ти хареса :)))
цитирай
23. анонимен - Никой не може да го спре !!!
05.03.2008 16:41
Искам да ви кажа, че за съжеление всичко това ще стане! Насърчавам ви да започнете да четете малко Библията и всичко каквото се описва там-това ше стане! Наистина Антихрист е вече между нас и започна да си показва рогите, но нека ние да бъдем разумни и внимателни и да не даваме да ни ги имлантират тези чипове - тези дяволкси печати, защото после ще е горко на тези хора, които са приели печата на дявола!!! Покайте се до като е време, приемете вяра, и ще е живеете за винаги в Дома Господен!
Бъдете Благословени в името на Исус Христос :)
цитирай
24. анонимен - Без
21.05.2008 15:13
значи гледам си аз тоз пост и си чета коментарите и странно защо всички са все в една посока. Против. Защо не вземете да се замислите и за това че има полза от това което се прави. за ваше добро е. нали не искате като пускате 10 годишната си дащеричка на училище около двора му да се мотаят някакви хора с склонност кам педофилия. Или пък в клуба където 90% от посетителите са под 22 години да не се допускат странни 45 годишни самотници. токава какво остава за тези които при задалжителния си месечен преглед от психоаналитик са показали завидни нива на склонно ст към домашно насилие, поради загубата на работата си. Вие си мислите че контрола ограничава, аз пък смятам че хората трябва да се управляват, водят, побутват че когато е наложително и натискат в правилната посока, нищо
че според тях това не правилно. На човека му се ядяло пица с мръвка. абе нямаш право бе. системата е инвестирала в теб. образование, място за живот, жена ти е намерила да те задоволява, и ти изведнай решаваш да се затриеш. утре може да ти се поиска да скочиш отнякаде. Не може. Вземаш си антидепресантите и продалжаваш да заботиш защото си длажен
цитирай
25. анонимен - как не ..
31.01.2009 17:40
ако тва се осъществи би било най-голямото престъпление срещу човечеството - кви са тея глупости,да не можеш една книга да прочетеш,да ти се яде месо а някой(дори да не знаеш кой!) да не ти даде по 1 или друга тъпа причина.аз няма да позволя някой да ми сложи такова нещо,държа си на свободата,на най-висшето ЧОВЕШКО право ! Не ме боли кви ще са ограниченията за тези без чипове,аз ще изтърпя всичко в името на свободата.ако искат данъците да ми намалят наполовина за да го направя,НЕ.ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ !
цитирай
26. venercheto - that's the spirit! ;) напълно съм ...
31.01.2009 19:38
that's the spirit! ;) напълно съм съгласна :)
цитирай
27. анонимен - здравейте, решех да се включа в т...
01.05.2009 09:05
здравейте,
решех да се включа в темата защото съм чела доста неща по темата и наистина ме интересува и гложди.на един от коментарите в който пише,че това е за наше добро и т.н искам да кажа,защо да е за добро,да нямаш лично пространство,да знаят всяка твоя стъпка или пък дори на религиозна осново е казано,че който приеме да получи този чип веднага си запазва местенце за ада.първо с тези чипове ще бъдат изместене и закрити всякакви банкноти и центове,когато отидеш да пазаруваш било то дори една дъвка на детето си ще го правиш с този чип.Това е не е за наше добро,събуди се,човече!Това е за един абсолютен контрол.има дори данни,че с този чип могат да се контролират мисли и действия,а това вече е прекалено,ще ни превърнат в едни безмозъчни,безволеви машинки.Аз неискам това за мен и децата ми.Разбирасе ако успеят да ги направят част от живота ни,за тези които не ги приемат(а те няма да са никак малко)ще започне живот изпълнен с трудности,тъй като няма да могат да отидат и да си купят нищо,никаква храна,нищо.и някой ще иска да ми каже,че това зло е за мое добро,е ок,аз пък неискам някой да ми прави добро без мое съгласие!искам личен живот.аз живея в германия от 4 год.,когато дойдох тук нямах и представа за този пъклен план,но тук хората са доста запознати,но все пак още никой не мисли ,че тази опастност е вече факт,на повечето хора им звучи като сценарий от някоя фантастика.Венера,аз съм с вас,незнам какво точно трябва да се направи,видях че си пуснала няколко блога,ще ги разпратя на мой приятели,за всякакво неподчинение съм готова.поздрави.

цитирай
28. venercheto - :)))))
01.05.2009 15:06
хахаха, кефиш ме :)))))

засега са поутихнали нещата, така и не го приеха тоя закон май шото си имаше бая съпротива...но ако се закучат, ше се обаждам, как...не е лошо да ми оставиш имеил на лично съобщение...сърдечни поздрави от мен
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: venercheto
Категория: Изкуство
Прочетен: 538657
Постинги: 89
Коментари: 779
Гласове: 4297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031