Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2007 00:47 - Шест неща, които мразя в американските филми
Автор: venercheto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11723 Коментари: 39 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всички гледаме американски филми. И аз ги гледам . Не може без тях, алфата и омегата на киното са от зората му. Колкото и да спорим, все ще стигнем до това заключение, за жалост. И все пак има неща, които извънредно ме дразнят в тия филми- и серии- и се повтарят, ама нявсякъде, забелязвам. Нека ги напиша най-сетне, па белким престана да им обръщам внимание.

1.Във всеки американски филм злодеите- а често и невинните- се убиват. Няма извеждане от строя по друг начин, няма съд, няма наказания или терапии. Бум-бум-бум. Толкова естествено, толкова разбиращо се от самосебе си. Нерядко дори се проливат крокодилски сълзи послучай справедливото възмездие.
Егати хората...

2. Болезнената параноя засягаща голотата и всички нейни малки и големи проявления. Насаждането на такава параноя и при най-ежедневните и невинни ситуации. Пример: жена се е къпала, и е по дебела хавлия, от която й се вижда само главата. Внезапно нахлулия гост обаче я хвърля в дива паника, а той самия изпада в диво смущение. Закривайки очите си с ръка и бърборейки извинения като картечница, той спънато излиза, докато тя продължава да се опитва да покрие шията си с нещо. Ако им даваха само лицата, нормалният човек като нищо би заключил, че госта я е изненадал посред сношение.
..Луда работа.

3. Внимание, това е може би най-разпространеното-  уж невинните хомоеротични шегички между мъже. Всяването на изкуствено напрежение между не-гeйовете, всяването на неловкост и неудобство в мъжкото хетеросексуално приятелство. Е, сори, ама ми писнaґ. Писнaґ ми да гледам двама американци, които отскачат настрани при някакво случайно докосване, и започват да се обвиняват взаимно (уж на шега) в похотливи намерения. Писна ми да показват мъже, които си говорят уж заплашвайки се с нещо, и го правят почти уста до уста. Кой го прави тва? Само езика като им чуеш, започваш много да се чудиш.. I am fucked, Your ass belongs to me now, I am gonna rip your ass apart, Blow me, Fuck you...Чудничко, а?
37% от американците като са опитали от еднополовата любов (адски много)- не значи, че и с останалия свят е така. Освен с Aрабския, разбира се.

4. Скок към жените (най-после )- изкуствения начин, по който изглеждат мацките в различните ситуации. Една немска актриса ми разправяше, че когато холивудска мацка плаче, спират сцената на всеки две-три минути, да я пудрят, решат, и да й оправят грима. Кой е казал, че има грозен плач? Най-важно от всичко е мацките да изглеждат привлекателни. Ся че някакви актьорска игра и драматизъм били намесени в ситуацията също- who cares??


5. Пак жените: Всевластната, всезнаеща Майка- или жена- която навира сина (мъжа ) си в кучи гъз. Нема значение, че е алкохоличка, дебелана, морално пропаднала и с ум колкото едноклетъчно, когато Мама закрещи- шото те винaги крещят по американските филми- сина (мъжа) се превръща в човекоподобно, изгубило ума и дума. То се знае, Мама винаги е права..A като коментар на тва ми хрумва веднага част от "Колега" на Ъпсурт, леко перифразирана:
- "Како, дали да ти не сґeреме у устенцата? На сина ти праим синки по коленцата..."

6. Ето че пропаднах и аз :) А тъкмо за мръсните думи ми иде речта. То аз не че съм принципно против тях, неееее. :) И учените наскоро установиха, че да си псуваш отвреме-навреме било здравословно! Ама те се осират, сори. То не е на всяка дума "Fuck you", "Мotherfucker", "Аss", "Bitch" (а, тва bitch даже е станало приятелско обръщение напоследък), то не е чудо. Не е гот, не е кеф. Губи му се чара, ама отвcякъде. Нали народа е казал- по малко, за да е сладко? :) Кво сме виновни ние, ako се мазнят в ежедневието си едни на други като охлюви, докато тайно си мислят такива думички? Еми да земат да ги говорят, егати. Шото фимите се напълниха догоре като дупки на външни тоалетни.

Спирам :) Мда, ако се сетя още нещо, ще го добавя..ама тва са май нещата, които мразя в американските филми. А че ги обичам тия филми, и тва стана ясно, знам си. :)


Тагове:   неща,   шест,   МРАЗЯ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)
11.07.2007 01:16
Американско кино, какво да го правиш...липсват ти само разсъждения в/у романтичните комедии...
И сега се сещам:Две момичета пътуват с влак за София, леко фиркани(колко леко само те си знаят:))и няк'ъв ирландец в тяхното купе.Всяка 2-ра дума му била fuckin', няма такъв смях..., а те искали да си упражнят английския:))
Усмивки!:)

felicity
цитирай
2. locke - Венерче,
11.07.2007 07:25
По точка 1: Ми с тяхната правосъдна система, ако не гръмнат злодея нали няма да го осъдят никога, или ако го осъдят, ще е на максимум 5 години, като ще продаде права за филми за книга и ще стане милионер :)
По точка 2: Нали все пак повечето поданици на Буш са с произход Острова, а аз за там си спомням лафа 'Без секс, моля, ние сме англичани'...
По точка 3 и 5: Хомосексуализмът и неподчинението на майката не са традиционни семейни ценности. Значи трябва да бъдат изтрити от лицето на земята и от всички филми също. Щот, ако не държаха толкова на традиционните ценности, едва ли щяха американците 2 пъти да изберат бушмен и 8 години той да ги управлява...
По точка 6: Бедна фантазия, какво друго да кажа... 5 псувни на кръст знаят... ние знаем 10 пъти повече, но псуваме 10 пъти по-малко. Че те тия даже думата 'таковам' не знаят... А бе, трагедия...
цитирай
3. dragulov - Винаги ме дразни и това, че задъл...
11.07.2007 07:35
Винаги ме дразни и това, че задължителният съдия повече от задължително е негър. И никога не взема "несправедливи" решения.
Другият любим жанр на американците е "черния расизъм". Има ленти само с тъмнокожи актьори, сякаш други раси не съществуват на този грешен, холивудски свят
цитирай
4. locke - И един виц на тема секс :)
11.07.2007 07:43
Какво казва жената на мъжа след секс в различните държави?

Англичанката:
- Джон, надявам се никога повече да не правим тези неприятни движения!
Германката:
- Ханс, трябва да подобриш спортно-техническата си форма!
Французойката:
- Пиер, ти си по-добър от всичките си приятели!
Рускинята:
- А ты еще живой?
Българката:
- То и заплатата ти една такава малка...
цитирай
5. locke - dragulov,
11.07.2007 07:46
взе ми думата от устата. Даже действието на американски филм да се развива в Древна Гърция или Рим, или във Финалндия, или на Северния полюс, задължително, ама съвсем задължително, има негър положителен герой. При това той/тя не умира до края!
цитирай
6. natali60 - ами стереотипите за жените?
11.07.2007 08:09
Ако е красива - непременно е глупава, ако е умна - как няма да е грозна!!
цитирай
7. viovioi - ))
11.07.2007 08:16
вярно е че се смятат за герои наказателните отряди.Но това което мен ней ме дразни са сцените на масова еуфория.Изглеждат ми пресилени,неестественни даже и малко ненормални.Примерче.В един огромен офис някой се изявява, прави нещо изключително и всички в един момент стават,бурно ръкопляскат,викат му браво,той става герой,герой и направо ще хвръкне.Пример за това е и новата реклама на кола А сега аплодисменти за...., и накрая хиляди ръкопляскат,ръкопляскат.Това ми се струва не просто пресилено и мазно както обичам да казвам, но и психо-ненормалитетно))))
цитирай
8. pach - Има и още...
11.07.2007 08:44
Има и още неща по тези филми дето всички ги гледаме!!! Например в много от екшъните на финала на филма Героя казва на жената -"стой тук и не мърдай...".Демек той знае какво да прави , да ,да ама не - тя винаги отива в ръцете на гадните по един или друг начин и съответно вгорчава искрицата живот у Героя.Ама той нали си е герой , с цената на всичко оправя нещата , та да докара филма до заветния хепиенд , и накрая дори целува тая непокорна жена за благодарност!!!(не съм сексист моля , моля).Някъде бях писал - гледам екшъните за отмора , щото там винаги наритват задниците на лошите!!! :-)))
цитирай
9. aseng - Както често се случва, locke е написал, каквото мислех аз:).
11.07.2007 09:22
Случва се, когато се изявяваме по една тема:). Пак добре, че аз избягвам политическите теми, а той се изявява често, защото можехте да ни заподозрете, че сме един и същ човек:)!
цитирай
10. neobqtnashir - O
11.07.2007 09:25
ми не гледай американски филми...пренасочи се към европейското кино например!
цитирай
11. aseng - Ако коментарът на neobqtnashir е към мен-отдавна съм се отказал от американското кино:)!
11.07.2007 10:29
Гледам конкретни филми, за които знам какво да очаквам, като наблягам на европейско и азиатско кино:).
По точка 2, когато пък нару6ат правилото, пак стигат до абсурди-в Холивуд думата "баланс" явно се учи само по физика или някой друг незадължителен предмет:)!
цитирай
12. анонимен - Хи хи
11.07.2007 10:57
Обикновено "лошите" са грозни, а добрите - хубави. И винаги накрая се вее американският флаг.
Бляк!
цитирай
13. melpomena - Съгласна съм с всичко, изброено до ...
11.07.2007 11:35
Съгласна съм с всичко, изброено до сега, но 90% (може и повече да са) от американските филми завършват с хепи енд. Така края винаги ти е ясен. А и е твърде нереално.
цитирай
14. анонимен - А бе...
11.07.2007 12:38
А бе че е нереално , нереално е , ама една лъжа повторена 100 пъти ...нали знаете!!?При това така се гради имидж на страна и "народ"!!! А ние като сме все черногледи вижте ни само вестниците - те преливат от лошотията у нас!!!
от pach
цитирай
15. анонимен - Ми-така си е
11.07.2007 13:02
-развятото окървавено от напъните на главния герой(hero-to)да спаси света американско знаме
- само американци спасяват света на другите не им се разрешава
-пушат само"белият боклук" лошия и европейците
- репликата"Копеле-ти уби брат ми" е кулминацията в 70%от екшъните
-злодеят винаги е дървен филосов-апогеят на разсъжденията му започва като е приклещил на тясно hero-to и пак свършва там щото докато се обяснява hero-to вече си е изгризал китката -освободил се е от въжетата и вече му държи сърцето в другата си ръка
-обикновено hero-to е натръшкало цял град и е поблъснал няколко пешеходци с мотора-причинил 2-3-инфаркта на досадни бабки но това се приема от веселата страна-Shit happens- ама нали брат му посмъртно така заръча пък и е спасил жената му от изнасилване щото тя му е пуснала доброволно...
цитирай
16. venercheto - е, забелязвам че успешно сте доп...
11.07.2007 13:28
е, забелязвам че успешно сте допълнили каквото бях забравила- въпреки че това с черния положителен герой го разбирам. толкова дългове имат за изплащане там, че се стига до смехотворни ситуации. помните ли една година черните се бяха оплакали, че твърде малко техни взимали Оскари, и Академията раздаде награди само на тъмнокожи? Хале Бери, Дензъл Yoшингтън, Сидни Поатие..бяха ги нацвъкали в редичка като на пазара за роби едно време. все невероятни актьори, но начина по който бе направено, би било обида за мен. прекалено ясно беше, че не става дума за истинско награждаване, а за отстъпване от страх. а тия хора определено си заслужават статуетките..

@pushacheski: точно това ме поразява и мене. значи е нормално да гледаш трупове и кървища, и да ги пускаш на деца, а голото тяло не е нормално? черното е бяло? да не се чудим после защо в Щатите има толкова извратеняци и секви ненормалници.

@locke: към лафа "Без секс, моля, ние сме англичани", аз бих добавила едно "хетеросексуален". Тогава картинката става пълна, муахахахахахахаха

@neobqtnashir + @aseng: не мога да се откажа от американските филми, и тва ми е проблема. Бих искала, ама не мога :) Като почнеш от 20-те и 30-те години с Чарли Чаплин и "Лаурел и Харди", караш нататъка през Хъмфри Богарт и Алфред Хичкок та стигнеш до Джордж Лукас и Стивън Спилбърг..не мога да спра. Които е бягал от училище, за да гледа "Междузвездни Войни", ше ме разбере :)


цитирай
17. chochy - Да се включа и аз,а?
11.07.2007 13:54
Другата тъпня в американските филми е когато пребиват до безсъзние главния герой,обаче той някак си успява да се вземе в ръце,изправя се и размазва противниците си.Малеееееее,много здрави,бе.
Или когато въртят едни и същи статисти във филма.Веднъж един злодей го засреляха пет или шест пъти в продължение на 15 минути.Поне дрехите да му бяха сменили.Голям смях.
цитирай
18. venercheto - psuhachenski,
11.07.2007 14:04
муахахахахахахаха... е, одавна си мисля, че страдам от лека форма на легистения, това ше е поредното доказателство. а ника ти наистина е интересен ...:) а по върпоса за серийките, аз съм спряла от години да ги гледам. единственото изключение бяха първите сезони на Секса и града, и сега едно ново: Weeds :)

chochy, права си. хрумва ми и за едно детенце в иначе страхотния филм "Властелина на Пръстените", което играеше в сума ти масови сцени с различен цвят на косата..а понякога и без...
цитирай
19. анонимен - the police
11.07.2007 14:53
"рекламните полицейски серияли" са вседствие на това че полицаите по филмите са-
дободушни но граничещи с безкрайната простота унищожители на понички и други тестени продукти плужаци
- корумпирани психопати-гении заложили на тъмната сила и въпреки това настояват да си седят на държавна работа
- лошите милиционери пък са прототип на мутантите от "Костенурките нинжа"-мноо мускул-малка пишка и 1 агонизираща мозъчна клетка
- печените ченгета пък ги убиват още в началото щот са разбрали за плана на лошите или загряват за плана последни но това им носи само ритник в ташаците
- всички имат много лошо времеусещане- винаги пристигат на края или се изсилват преждевремено- абе никога не са на време
- дразнят и за това обикновено ги бият и гъбаркат през целия филм
цитирай
20. анонимен - Ами има лесно. Не гледаш америка...
11.07.2007 15:21
Ами има лесно.Не гледаш американски филми.
Аз на пример не харесвам латино сапунките и не ги гледам.

Пък и сега има много руски филми.Има и по някое велико българско творение.
цитирай
21. gamina - Още малко ;)
11.07.2007 15:29
Лошия обикновено е руснак, латиноамериканец, робот или живее в Източна Европа, въобще честичко избягват лошия да е американец. Ако случайно е американец - то е дезертирал от войната във Виетнам или Залива - пак предател на великата нация.

Лошия е ужасно тъп. Толкова тъп, че в някои случаи едно 7-8 годишно хлапе може да се справи с него.

Ако едно ченге е лошия - обикновено това е най-симпатичния милиционер в участъка.

В 99% от случаите всички актьори/герои във филма са синеоки.

и още, още, още...
цитирай
22. aseng - Не казвам да се отказваш от американските филми изобщо:)!
12.07.2007 15:06
Писах само, че гледам конкретни филми, независимо от националността им, но не оставям програмата на телевизията да подбира вместо мен:)!
Иначе и аз на мен ми е интересно, че във филмите, пък и игрите, може да има 123456789 начина за убиване на човек, а голото тяло предизвиква такова възмущение, но явно такъв е животът:)!
цитирай
23. анонимен - Какъвто е един народ, такова е и к...
14.07.2007 04:20
Какъвто е един народ, такова е и киното му. Немското кино е малко тромаво и непохватно, лишено от пикантерии и евтини атракции, но сериозно, проблемно, самовзискателно и съзерцателно; подтикващо към философски размисъл. Френското кино никога няма да се избави от синдрома на леснотията и абсурдните решения в компанията на един налудничав напор към романтизиран секс на всяка цена и с когото и да е. Руското кино е меланхолична серия от забавени кадри при периодично повтарян в зловещ полумрак извечно-руски въпрос с драматични нотки в гласа- Что делать и как жить (умереть)? Унгарското кино е нещо средно между рапсодия, чардаш и степна езда на жизнерадостно ритащи неподковани коне. Италианското кино е многословно, сиреч неприятно бъбриво, в съчетание с приятно сексапилни актриси. За скандинавското кино нямам никакви познания, но не бих се учудил ако узная, че до ден днешен "викингите" са останали верни на свещените принципи на нямото кино, и в изключителни случаи произнасят цели 2-3 реплики за цялото времетраене на филма, но само и единствено при върховна емоционална възбуда.
Американско кино ли? Звучи като безсолен брадат виц от периода на социалистическия реализъм. За 10 години съм гледал не повече от 5 стойностни техни филма. Като се вземе под внимание фактът, че след Индия САЩ са най-големият производител на филми в света, излиза, че 99.99 % от американската кинопродукция е 100% брак, каквато впрочем се явява цялата им "култура", нация, и всичко останало под знака на Америка.
цитирай
24. venercheto - харесва ми
17.07.2007 00:22
коментара, falkner, въпреки че да се обобщава така е, меко казано, неточно. за едно обаче няма да се разберем. даже се учудвам, че спора започва толкова късно ;)... кво значи стойностен филм? и съгласни ли сме, че идеята на киното от самото му създаване е еntertaintment- не култура?

най-често сядаме да гледаме филм, за да се отвлечем от реалността- и то не в посока сърцераздирателни смислотърсещи въпроси а ла Достоевски. че нали точно от тях бягаме :)

btw, не знам какво точно имаш предвид
със "скандинавско кино", но режисьора на един от най-сладките филми, "Шоколад", е швед..:) имаше и някакъв друг известен, за един младеж, които работи в една морга нощем, правиха му кавър после с Юън Макгрегър..забравих името. още се сещам за датските "Flickering Lights" и "Old Men in New Cars", които горещо препоръчвам на всеки. за броя на репликите не си прав, и филмите си струват, и още как :)

а аз току-що се връщам от петия Хари Потър и съм... щастлива :)
цитирай
25. jesusbg - G.O.R.A>
17.07.2007 21:25
това е много готина гавра с американското кино и някои турски нрави. препоръчвам го то все сърце на всички ценители на качественото кино, било то и турста пародия.
цитирай
26. анонимен - sSEsiIawDzhFJuSXjO
24.05.2011 04:27
Wow, your post makes mine look felbee. More power to you!
цитирай
27. анонимен - IzPCFJJOiTUeYUDFYE
24.05.2011 09:23
Posts like this brighten up my day. Thanks for tainkg the time.
цитирай
28. анонимен - qKwiAguYxo
24.05.2011 12:15
I'm out of leauge here. Too much brain power on display!
цитирай
29. анонимен - HomZFaIkv
24.05.2011 14:46
Keh2Eo <a href="http://pfarjgvvhnfa.com/">pfarjgvvhnfa</a>
цитирай
30. анонимен - zHKfMEQQWriVNtLBZe
24.05.2011 15:03
taJn0V <a href="http://xtbfrbprstjw.com/">xtbfrbprstjw</a>
цитирай
31. анонимен - ANwKjRNB
25.05.2011 13:21
726yqn <a href="http://cscpshtgvsvz.com/">cscpshtgvsvz</a>
цитирай
32. анонимен - GjZNfyOs
25.05.2011 17:37
X35EnS , [url=http://yoofydvipcpt.com/]yoofydvipcpt[/url], [link=http://qyxpznxyjmpy.com/]qyxpznxyjmpy[/link], http://anaaberpimto.com/
цитирай
33. анонимен - NShcNnHnjMrBLwG
25.05.2011 17:45
etodGK , [url=http://xjtrpysvpuxy.com/]xjtrpysvpuxy[/url], [link=http://xaakxdkphgcq.com/]xaakxdkphgcq[/link], http://apwetcfyqlvl.com/
цитирай
34. анонимен - ZXmIQcYKMqqO
25.05.2011 17:55
ODQID0 , [url=http://xgfbrlygffqp.com/]xgfbrlygffqp[/url], [link=http://djpkhkbyhfbd.com/]djpkhkbyhfbd[/link], http://nrupckjomstw.com/
цитирай
35. анонимен - qKUKQhEtfsblAWtUC
25.05.2011 17:56
HzNVX8 , [url=http://upxcxtlvoqpv.com/]upxcxtlvoqpv[/url], [link=http://laxloyzhxguf.com/]laxloyzhxguf[/link], http://aasswyigshrk.com/
цитирай
36. анонимен - yiEYMORrZXrNBwAuFOK
28.05.2011 12:13
PnIce5 <a href="http://yyvplnixhfim.com/">yyvplnixhfim</a>
цитирай
37. анонимен - BToVgcpfUuC
28.05.2011 14:44
RIvz67 <a href="http://kmhowjpyokdy.com/">kmhowjpyokdy</a>
цитирай
38. анонимен - SdeenmbZClPG
28.05.2011 18:07
8gDJXs <a href="http://zsvakrgooyni.com/">zsvakrgooyni</a>
цитирай
39. анонимен - rQnfzrrdUZQ
31.05.2011 17:30
eHUkJ2 , [url=http://mtcuezndwiwz.com/]mtcuezndwiwz[/url], [link=http://mlptnhqarpfg.com/]mlptnhqarpfg[/link], http://urvowmarcnut.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: venercheto
Категория: Изкуство
Прочетен: 540475
Постинги: 89
Коментари: 779
Гласове: 4322
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930