Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2019 11:57 - Любопитна история за писателя ФРАНЦ КАФКА
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6143 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато бил на 40 години, прочутият бохемски романист и писател на кратки разкази ФРАНЦ КАФКА (1883–1924), който никога не се е женил и нямал деца, се разхождал из парк „Щеглиц“ в Берлин, когато срещнал малко момиченце, което плачело, защото си загубило любимата кукла. Тя и Кафка потърсили куклата, но не я намерили. Кафка й казал да се срещнат на следващия ден и да огледат отново.

На следващия ден, когато отново не намерили куклата, Кафка дал на момичето писмо, написано от куклата, в което тя казвала: „Моля, не плачи. Тръгвам на пътешествие по света. Ще ти пиша за моите приключения. "

Така започнала една история, която продължила до края на живота на Кафка.

Когато се срещали, Кафка четял на глас внимателно написаните от него писма за приключенията и разговорите на любимата кукла, които момичето намирало за омайни. Накрая Кафка й прочел писмо от историята, в което пишело, че куклата се връща в Берлин, а след това й подарил кукла, която бил купил. "Тя не прилича много на куклата ми", казало момиченцето. Кафка написал още едно писмо, в което обяснил: „Моите пътувания, те ме промениха“. Момичето прегърнало новата си кукла и я занесло вкъщи със себе си. Година по-късно Кафка починал.

Много години по-късно, вече порасналото момиче, намерило писмо скрито в куклата. Малкото писмо, подписано от Кафка, гласяло: „Всичко, което обичаш, е много вероятно да бъде изгубено, но в крайна сметка любовта ще се върне по различен начин“.

    image



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3522988
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832