Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2019 10:45 - 23:58
Автор: venercheto Категория: Политика   
Прочетен: 3190 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 06.08.2019 04:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Цената на невежеството или отричането на факти? Често може да ви струва живота. Само че днес не става дума само за вашия живот. А за животът на вашите деца. И на децата им. За живота на всеки жив, дишащ организъм на Земята.

Времето за спор дали има Глобално затопляне и защо, свърши. Арктика гори. Точно на върха на Вечната замръзналост (permafrost). А под Вечната замръзналост лежи… бинго, метан. 84 пъти по-мощен от въглеродния двуокис през първите две години от освобождаването си. 84 пъти. Когато метанът се освободи, всичко на тази Земя ще пламне. Животът ще престане да съществува.

Вечната замръзналост се размразява 70 години по-рано, отколкото са предвиждали и най-черните песимисти. И това се случва СЕГА.

На Земята няма бъдеще за човечеството. Съжалявам да кажа. Не съжалявам обаче за всички вас, за които това е новина. Учените говорят за климатичната криза от около 60 години. И досега така наречената сериозна наука им се присмиваше. Сериозната наука, която отдавна е деградирала до смесица от назадничави позиции, достойни за тази на католическата църква относно Галилео, да речем; и куклен театър на гигантските концерни.

Междувременно се очаква първата човешка колония да излети за Марс само след 6 години. Защо това бързане, мислите? Единственият въпрос, който остава тук долу е: можем ли да отложим неизбежното? Как можем да запазим децата си живи?

Очевидно е възможно. Ако го направим през следващите 1,5 години. Драстично. Задружно. Никога не спирайки.

Но в състояние ли сме да го направим? Ние, хората на тази Земя? Със световни лидери като Тръмп и гигантски икономики, унищожаващи земята, която ни е останала? Животът, който ни остава?

Капиталистическата система ускорява Глобалното затопляне като луд крал извън контрол. Капиталистическата система, собственост на световните пазарни гиганти и подпомагана от техните кукли на конци в политиката. С други думи, нашият Луд цар, най-богатите 5% от световното население.

Има само един начин да ги спрем. Защото те няма да спрат сами, о, не. Никой Луд крал не го е правил, защото всички те са били, ами, луди. Единственият начин в историята да бъде спрян Лудия крал, е бил да се убие.

Ние, Хората на тази Земя, в момента сме не повече от роби на Лудия крал. Те не само ни убиват СЕГА, но и като всяко истинско зло убиват и бъдещето. В нашия случай, последните човешки поколения.

Робството не е премахнато в Англия през 1833 г., само защото големи групи англичани са престанали да консумират захар от робските плантации. Това е изпратило послание до икономиката да спре производството на такава захар - но робството не е било спряно. Докато не било забранено. Просто забранено, със закон.

Единственото нещо, което може да спаси децата ни СЕГА, са законите. Закони, забраняващи емисиите на CO2. Закони, забраняващи обезлесяването и въглищните електроцентрали. Забраняващи полетите повече от два пъти годишно на човек. Забраняващи масовото производство на месо. Забраняващи транспортирането на стоки от другия край на света, особено когато съществуват същите местни продукти. За да обобщим, нуждаем се от закони, забраняващи капитализма и се нуждаем от тях ВЕДНАГА. В противен случай децата ви няма да имат шанс за оцеляване.

Ние, робите, трябва да излезем на улицата и да ги поискаме с целия глас, който не използвахме. Който е значителен, страшна сила на тази Земя. Трябва да прибегнем до гражданско неподчинение, единственият катализатор на обществена промяна. От миналата година има глобално гражданско движение, което прави точно това (Extinction Rebellion). Ние сме силата, ако не властта, която поддържа тази система. Трябва ли светът да изгори, за да го осъзнаем?

Също ви питам: когато Хитлер, Сталин или всеки друг Луд цар са убивали и измъчвали безброй хора, кой е носил по-голямата отговорност? Лудият цар? Или гигантските маси от хора, стоящи отстрани и гледащи как го прави?

Трябва да излезем на улицата или да загинем. Вземайки със себе си целия цвят. Ние, последните хора на тази Земя.

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Протестите се израждат без ръководство на което да вярваме
23.07.2019 19:02
Мисля, че БСП е надеждна за опазване на природата.
цитирай
2. анонимен - Смешно
23.07.2019 22:48
е да смятате, че каузата ви е като сламена колибка и ще падне от първият вятър/ мнение, коментар
Минус.
цитирай
3. venercheto - Не става
25.07.2019 13:43
ясно от изказването ви какво точно имате предвид. Освен, че не харесвате постинга ми. Но той и няма как да се хареса.
Ще се радвам да поясните.
Венера
цитирай
4. анонимен - Наистина, всички имаме право на контрол над отговорите
26.07.2019 16:04
venercheto написа:
ясно от изказването ви какво точно имате предвид. Освен, че не харесвате постинга ми. Но той и няма как да се хареса.
Ще се радвам да поясните.
Венера

но да проверявате отговорите преди публикуването им ми звучи като мислене в "1984", а не на "зелен", който уважава мненията на хората.
Модерацията ви, а не текстът ме отблъскват.
цитирай
5. venercheto - Ами
30.07.2019 23:43
принудих се да започна, след като някакъв вирус беше оакал с безсмислени знаци вместо коментари всичките ми постинги. Вие също бихте го направили, ако имахте блог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: venercheto
Категория: Изкуство
Прочетен: 538597
Постинги: 89
Коментари: 779
Гласове: 4296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031